Willem II – FC Emmen

Voorbeschouwing Willem II – FC Emmen (31-01-2021)

In Tilburg bij Willem II begon de week met het nieuws dat er per direct afscheid werd genomen van Adrie Koster. De trainer die zijn ploeg vorig seizoen nog zo uitstekend liet presteren, kreeg Willem II niet meer aan de praat de afgelopen weken.

Blijkbaar was de wedstrijd tegen PEC Zwolle de druppel die de emmer deed overlopen. Met het ontslag van de immer sympathieke Koster is Willem II natuurlijk allerminst gered. Want het zal moeilijk worden om de nacompetitieplekken te verlaten. Als je eenmaal in die neerwaartse spiraal zit, is het lastig om die situatie om te buigen.

In Tilburg is alle hoop gevestigd op Zjelko Petrovic. Hij wordt de nieuwe trainer van Willem II. En dus moet Willem II winnen van FC Emmen. Dat is namelijk een directe concurrent in de onderste regionen.

FC Emmen verloor in de midweekse speelronde van PSV, maar dat is natuurlijk geen verrassing. Dick Lukkien zal een oplossing moeten vinden om degradatie af te wenden, een overwinning op het zwakke Willem II kan zijn elftal in elk geval een goede boost geven.

Dit duel mag je wel aanmerken als een echte degradatiekraker. Het zijn vaak leuke wedstrijden, maar moeilijk te voorspellen. Een kat in het nauw maakt immers rare sprongen en hier is sprake van twee katten in het nauw.

Wij denken dat Willem II net iets betere papieren heeft.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account