Willem II – FC Utrecht

Voorbeschouwing Willem II – FC Utrecht (19-02-2021)

De wedstrijd van vrijdagavond is er één met een zekere beladenheid. Willem II ging afgelopen zomer ten koste van FC Utrecht Europa in. De omstandigheden waren bekend.

Coronamaatregelen lieten een deel van het seizoen in het water vallen en Utrecht bleef met lege handen achter. Dat werd in de Domstad als groot onrecht ervaren. In Tilburg besloten supporters enigszins misplaatste grappen te maken ten opzichte van de Utrechters.

In de Domstad is er dan ook niemand rouwig om de benarde situatie waar Willem II nu in zit. De Tilburgers zijn namelijk in degradatienood gekomen en hebben elk punt nodig om weer vooruit te kunnen kijken.

Bij FC Utrecht kijkt men met een positief gevoel naar de nabije toekomst. Met wedstrijden tegen Willem II, FC Emmen en RKC Waalwijk in het vooruitzicht denkt menig Utrechter al aan negen punten.

Maar in Utrecht moet je je nooit te snel rijk willen rekenen. Want daar kan de ene week worden gewonnen van de top, en een week later worden verloren van de laagvliegers. Wat opvalt is dat Gyrano Kerk van René Hake wel erg veel kansen krijgt en dat Adam Maher steeds meer in vorm komt.

Als FC Utrecht beter met de kans om weet te gaan, voorspellen wij een Utrechtse overwinning op Willem II.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account