Willem II – Fortuna Sittard

Voorbeschouwing Willem II – Fortuna Sittard (16-05-2021)

De degradatiekraker van Hemelvaartsdag was eigenlijk nooit spannend. Willem II ging over ADO Den Haag heen alsof er een amateurelftal in groen-gele shirts stond opgesteld.

Daar had zelfs het zwakke Willem II geen kind aan. De club speelde begin dit seizoen nog Europees voetbal na een cadeautje van de KNVB, maar was verder een zwakke afspiegeling van een eredivisie-elftal. En dus moet het nu knokken om lijfsbehoud.

Het grote geluk van Willem II is dat ADO Den Haag jarenlang wanbeleid krijgt uitbetaald door directe degradatie en dat VVV een instorting kende die nog nooit vertoond is. Anders was Willem II al direct gedegradeerd.

Nu is de kans groot dat de Tilburgers in de play-offs tegen degradatie moeten strijden. RKC Waalwijk kan in theorie nog worden bijgehaald, maar heeft wel een beter doelsaldo.

Fortuna Sittard speelde donderdagmiddag gelijk tegen Vitesse in eigen huis. De club uit Sittard staat op de tiende plek. Het kan uiteindelijk een plek hoger of lager worden, maar dat heeft geen grote gevolgen.

We kunnen concluderen dat Fortuna momenteel beschikt over een volwassen ploeg die een eigen rol heeft in de eredivisie. Dat is niet alleen leuk, maar ook ontzettend knap.

Wij denken dat Fortuna Sittard wint van Willem II en dat de Tilburgers dus veroordeeld worden tot de play-offs.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account