Willem II – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Willem II – PEC Zwolle (22-01-2021)

Willem II is bezig aan een ontzettend teleurstellend seizoen. De ploeg van trainer Adrie Koster staat nadat het vorig seizoen als vijfde eindigde op de zestiende plaats. Dan komt het aan op knokken en mentaliteit.

Het is de vraag of Willem II dat kan opbrengen de komende weken. Dit is noodzakelijk om uit de zorgen te komen. Afgelopen speelronde speelden de Tilburgers gelijk tegen streekgenoot RKC. Het werd 1-1. Dat leverde één punt op, maar dat gaat schiet op lange termijn niet veel op.

Willem II moet dus komende vrijdag in het eigen stadion drie punten proberen te halen tegen PEC Zwolle.

Maar die punten kan PEC zelf ook maar al te goed gebruiken. Zwolle verloor afgelopen weekend met 0-2 van Fortuna Sittard. Zwolle staat daardoor op de dertiende plek. Dat is geen reden tot zorgen, maar prettig is het ook niet als je de ambitie hebt om in het linkerrijtje te eindigen.

Bij PEC is het allemaal net niet. Trainer John Stegeman gaat aan het einde van dit seizoen weg en een sterke man zal worden gezocht.

Willem II in eigen huis, maar zonder publiek, tegen Zwolle. Iets zegt ons dat Willem II licht favoriet is, dus wij gaan voor een Tilburgse zege.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account