Willem II – PSV

Voorbeschouwing Willem II – PSV (09-05-2021)

Willem II ging zaterdagavond in een slechte wedstrijd onderuit bij FC Utrecht. Al na vier minuten stonden de Tilburgers tegen een achterstand aan te kijken.

Uiteindelijk werd het 3-2 in het voordeel van de thuisploeg, maar dat was vooral te danken aan het trage tempo dat FC Utrecht hanteerde: Willem II is eigenlijk niet bij machte geweest om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

En als je zit in de hoek waar de klappen vallen, komt een eigen doelpunt ook niet uit de lucht vallen. Daar kan Sven van Beek over meepraten. Willem II staat nu op de vijftiende plaats en lijkt zich op te moeten gaan maken voor de play-offs tegen degradatievoetbal.

PSV is nog altijd de nummer twee van Nederland. Na het kampioenschap van Ajax, dat zondag uitbundig werd gevierd naast de Johan Cruijff Arena, is die tweede plaats ook het hoogst haalbare. Maar er is concurrentie van AZ.

Tegen sc Heerenveen bleef PSV steken op een gelijkspel: 2-2. Dat moet natuurlijk wel beter als je die tweede plaats vast wilt houden. Daarom lijkt de wedstrijd tegen het zwakkere Willem II op het juiste moment te komen voor de Eindhovenaren.

Maar ook nu gaat het verhaal van de kat in het nauw op. Al denken wij niet dat PSV punten verliest tegen Willem II.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account