Ajax – AZ

Voorbeschouwing Ajax – AZ (12-12-2021)

In Amsterdam speelt koploper Ajax zondag rond etenstijd tegen AZ. Dit is zo’n wedstrijd waar je in voorgaande jaren eens goed voor ging zitten.

Sterker nog: er waren tijden dat dit kampioenswedstrijden waren. AZ was dé uitdager van clubs als Ajax en PSV. Inmiddels is Ajax dusdanig sterk geworden dat AZ niet echt meer de bedreiging vormt van weleer.

De Amsterdammers wonnen overtuigend van het zwakke Willem II en hebben met Steven Berghuis, Sebastien Haller, Dusan Tadic en Davy Klaassen spelers die bekend staan om het maken van doelpunten. Maar ook de anderen weten het doel gemakkelijk te vinden. En dat is voor een trainer als Erik ten Hag een prettige wetenschap.

Bij AZ gaat het allemaal net iets moeizamer dan voorheen. Daar bijna geen grote uitslagen of overdonderende cijfers die in verband met spitsen worden gebracht. Wel is AZ in de afgelopen periode uitgegroeid tot een stabiele ploeg die het de rest moeilijk kan maken.

Op de verjaardag van Sinterklaas had AZ weinig moeite met Sparta. De Alkmaarders wonnen met 3-1 van de ploeg uit Rotterdam én is verder in de Europese competitie Conference League.

Allemaal leuk en aardig, maar Ajax is een stap verder. De Amsterdammers zijn een ronde verder in de grote Champions League. Daarom zien wij Ajax winnen van AZ.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account