Ajax – FC Groningen

Voorbeschouwing Ajax – FC Groningen (25-09-2021)

De uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard leverde voor Ajax geen enkel probleem op. De Amsterdammers tikten rustig naar een 0-5 overwinning. Dit keer geen Haller die scoorde, maar wel Berghuis, Mazraoui, Tadic, Kudus en Tagliafico.

Dat is ook een kwaliteit: als bijna iedereen een doelpunt kan maken. Het elftal van Erik ten Hag staat op kop en wij denken niet dat daar snel verandering in gaat komen. Immers: in Enschede heeft Ajax z’n lesje wel geleerd. En een wijze les vroeg in het seizoen kan goud waard zijn.

In het stadion van FC Groningen zagen we een tumultueus avondje eredivisie toen Vitesse op bezoek kwam. Er vielen twee rode kaarten. De doelman van de Arnhemmers werd bekogeld met een voorwerp uit het publiek en er liepen mensen op het veld die daar niets te zoeken hadden.

Toen de rook was opgetrokken stond er 0-1 als eindstand op het scorebord. FC Groningen staat op de veertiende plaats in de eredivisie maar is vaker een slow starter gebleken. Wij hebben alle vertrouwen in Danny Buijs.

In eigen huis lijkt Ajax onverslaanbaar. Er worden grote uitslagen genoteerd in de Johan Cruijff Arena. Wij denken dus dat Ajax ook van FC Groningen wint.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account