Ajax – FC Twente

Voorbeschouwing Ajax – FC Twente (13-02-2022)

Je zult maar Ajax-supporter zijn. Dan zie je je ploeg probleemloos winnen en de concurrentie verliezen om vervolgens te merken hoe door de daden van een bestuurslid het kampioenschap in gevaar komt.

Want de ‘zaak-Overmars’ zal sporen nalaten bij Ajax. Marc Overmars was natuurlijk direct betrokken bij de selectie van volgend jaar én voerde gesprekken over wel of geen contractverlengingen van bepaalde spelers.

Dit kan voor onrust zorgen binnen de selectie van Ten Hag. En dat zou zonde zijn, want Ajax deed zondag wat het moest doen tegen Heracles en zag directe concurrent PSV op achterstand komen. De komende weken komt het er op aan.

FC Twente won overtuigend van Vitesse en staat nog steeds overtuigend op de vierde plaats. Ron Jans presteert dus ontzettend goed en het is opmerkelijk dat er zo weinig aandacht is voor de prestaties van FC Twente.

Zeker als je bedenkt dat die club niet lang geleden nog op sterven na dood leek. Het elftal zit goed in elkaar en spits Van Wolfswinkel is de onbetwiste aanvalsleider. Kortom: genieten in Enschede!

Maar als FC Twente op bezoek gaat in de Johan Cruijff Arena lijken de kansen op een overwinning toch minder groot. Ajax is gewoonweg van een hogere kwaliteit.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account