Ajax – Feyenoord

Voorbeschouwing Ajax – Feyenoord (20-03-2022)

Ajax zit in een lastige periode. De ploeg van trainer Erik ten Hag heeft het in de eredivisie lastiger én werd door Benfica uitgeschakeld in de Champions League.

Wel staan de Amsterdammers nog bovenaan in eigen land en zijn ze de grootste kanshebbers voor het kampioenschap. Ondertussen is Klaas-Jan Huntelaar aangesteld om bepaalde taken van Marc Overmars over te nemen en lijkt de kans steeds groter dat Erik ten Hag na dit seizoen vertrekt.

Kortom: kopzorgen in de Johan Cruijff Arena, want Ten Hag is wel de man die elke keer de kastanjes uit het vuur haalt voor de directie van Ajax. Anderzijds: de tukker zal Ajax toch wel met een titel willen verlaten?

Bij Feyenoord zit de stemming er momenteel beter in. De Rotterdammers lijken af te stevenen op een derde plaats. Daar moeten ze ook gewoon tevreden mee zijn. Het is wel knap dat de ploeg van trainer Arne Slot in Europa aan het overleven is op indrukwekkende wijze.

De laatste zege van Feyenoord in Amsterdam dateert van 17 jaar geleden. In 2005 wonnen de Rotterdammers met 1-2 dankzij doelpunten van Kuijt en Kalou. Dat is alweer een eeuwigheid geleden, maar Ajax lijkt te pakken op dit moment.

Aan de andere kant: tijdens een klassieker komen er extra krachten los. Wij denken dat Ajax dan wint.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account