Ajax – Fortuna Sittard

Voorbeschouwing Ajax – Fortuna Sittard (22-12-2021)

In De Kuip speelde Ajax een uitermate matige klassieker tegen Feyenoord. Het was de honderdste editie. Waarschijnlijk was het ook de meest slaapverwekkende.

Als neutrale toeschouwer was het moeilijk om je aandacht er bij te houden. Met name Antony speelde onherkenbaar. Hij was de slechtst man van het veld. Je kunt je afvragen waarom Ten Hag hem niet wisselde.

Uiteindelijk won Ajax door een eigen doelpunt van Senesi en een penalty van aanvoerder Dusan Tadic. Een belangrijke zege, want daardoor blijft het op de tweede plaats staan.

Deze week, woensdagavond om precies te zijn, krijgt Ajax bezoek van Fortuna Sittard. Die ploeg staat er niet al te best voor, maar speelde zaterdag knap gelijk tegen het sterker geachte FC Utrecht.

Van dat laatste was op het veld niets te zien. FC Utrecht speelde zoals het al weken speelt: lamlendig, voorspelbaar en traag. Dus dat Fortuna Sittard gelijk speelde is ook weer geen wereldprestatie.

Wél is het een klein wonder dat Sjors Ultee nog aan het roer staat bij de Limburgse club. Fortuna Sittard zal zich moeten gaan opmaken voor een regelrechte degradatiestrijd.

Maar dan wel pas ná deze week. Want wij achten Fortuna Sittard in de Johan Cruijff Arena kansloos tegen Ajax.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account