Ajax – Go Ahead Eagles

Voorbeschouwing Ajax – Go Ahead Eagles (07-11-2021)

Ajax is nog steeds de koploper van de eredivisie. De ploeg van Erik ten Hag heeft wel een doordeweeks Europees uitje gehad bij onze oosterburen.

Maar of dat van invloed zal zijn wagen we te betwijfelen. Er werd immers met 1-3 gewonnen en daarmee plaatste Ajax zich voor de achtste finales van de Champions League.

De Amsterdammers zullen zich willen revancheren voor het teleurstellende gelijkspel tegen Heracles Almelo en kan dat in eigen huis doen tegen Go Ahead Eagles dat het verrassend goed doet.

Want Go Ahead Eagles is de ietwat verrassende nummer acht van de eredivisie en zou bij deze stand gewoon in de play-offs terecht komen aan het einde van het seizoen. Het seizoen duurt echter nog lang.

Tegen Fortuna Sittard boog Go Ahead Eagles een 1-3 achterstand om in een 4-3 overwinning. Het was een spektakelstuk van jewelste in een regenachtige Adelaarshorst waar het publiek uitzinnig van vreugde werd.

De Adelaarshorst in de Vetkampstraat of de Johan Cruijff Arena tussen de kantorencomplexen in Amsterdam. Het is een heel verschil. Waar de echte liefhebber smelt bij de aanblik van de lichtmasten zijn die in Amsterdam niet in het ontwerp opgenomen.

En een dak? In Deventer lacht men er om. Maar op het veld, als je de randzaken weg gaat denken, is Ajax natuurlijk wel machtiger dan Go Ahead Eagels. Wij voorspellen dus dat Ajax wint.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account