Ajax – NEC

Voorbeschouwing Ajax – NEC (14-08-2021)

Hoewel Ajax in de strijd om de Johan Cruijff schaal flink klop kreeg van PSV, maakten de Amsterdammers geen slechte indruk.

Het elftal van trainer Erik ten Hag zit ook dit seizoen keurig in elkaar en lijkt één van de favorieten voor de titel te worden. In de genoemde wedstrijd tegen PSV werd echter ook pijnlijk duidelijk dat verdediger Tagliafico en Ajax beter afscheid van elkaar kunnen nemen.

Het was de zoveelste keer dat de Argentijn wild en onbeheerst de benen van een tegenstander torpedeerde en een rode kaart zag. Hiermee benadeeld deze oen vooral zijn eigen elftal. Kortom: snel weg doen!

NEC is de ploeg die zaterdagavond op bezoek komt in Amsterdam. De net gepromoveerde ploeg van trainer Rogier Meijer zal dus wel heel goed voor de dag moeten komen om meteen indruk te maken in de eredivisie.

Wie in elk geval indruk maakt in Nijmegen is Ivan Marquez. De 27-jarige Spaanse verdediger deed het in de voorbereiding op dit seizoen meer dan uitstekend en zou al in de gaten worden gehouden door diverse subtoppers.

Het moge duidelijk zijn: Ajax is zaterdag om 21:00 uur de grote favoriet als het duel tussen de Amsterdammers en NEC gaat beginnen. Wij denken dat Ajax die favorietenrol gewoon waar gaat maken.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account