Ajax – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Ajax – PEC Zwolle (30-04-2022)

Bij Ajax is het seizoen aan het uitgaan als een nachtkaars. In de competitie kunnen de Amsterdammers nog nauwelijks een vuist maken, al wordt er wel gewonnen.

De bekerfinale werd verloren van PSV en in Europa werd Ajax te vroeg uitgeschakeld door Benfica. Dan is er ook nog gedoe omtrent technisch directeur Overmars die zijn hormonen niet de baas was.

Kortom: een seizoen dat goed begon, maar inmiddels is verworden tot een teleurstellend jaar om snel te vergeten. Inmiddels is bekend dat trainer Erik ten Hag volgend jaar in dienst is van Manchester United. Ook dat nog. Ajax is op zoek naar zijn opvolger.

Bij PEC Zwolle is het andersom gegaan. Al voor kerst leek PEC Zwolle al tien keer dood, begraven en gecremeerd te zijn, maar de laatste weken begint in Zwolle zowaar ergens op te lijken en kan PEC Zwolle, met een beetje mazzel, de nacompetitie ontlopen. En dat is knap, want PEC Zwolle komt van heel ver.

In Amsterdam zal PEC willen stunten, maar dat zit er niet in. Het budget van Ajax is vele malen hoger dan dat van PEC en daardoor heeft Ajax betere spelers in huis.

Slechts als PEC Zwolle heel agressief speelt maakt het kans op een puntje.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account