Ajax – PSV

Voorbeschouwing Ajax – PSV (24-10-2021)

Komend weekend spelen de nummer één en twee tegen elkaar. Garantie voor een interessant duel dus. De Amsterdamse ploeg van trainer Erik ten Hag speelt thuis.

Dat deed het afgelopen dinsdagavond ook al tegen Borussia Dortmund. In een wervelende optreden van de Amsterdammers werd Dortmund zwaar overklast. Ajax won het Champions League-duel overtuigend met 4-0.

In de competitie, een week eerder, werd er eenvoudig gewonnen van sc Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion werd het 0-2. Tegen FC Utrecht ging het echter mis. De ploeg uit de Domstad bracht Ajax de eerste nederlaag in 303 dagen toe. Dat moet een beetje pijn gedaan hebben in de John Cruijff Arena.

In Eindhoven denken ze nog wel eens met weemoed terug aan die wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. PSV was in Amsterdam oppermachtig en ging er met de prijs vandoor. Ajax had het nakijken. Daarna werd het eigenlijk alleen maar minder bij PSV.

De ploeg staat tweede met een punt minder dan Ajax. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in 2-2 nadat de Brabanders eerst op voorsprong waren gekomen door Zahavi. Na rust scoorden Promes en Anthony. De laatste overwinning van PSV in Amsterdam dateert van 2015.

Ajax zal PSV een flinke tik willen geven door te winnen en de voorsprong uit te breiden. PSV daarentegen heeft de nadrukkelijke wens om in te lopen op de Amsterdammers.

Dit wordt een interessante wedstrijd. En wij denken dat Ajax wint.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account