Ajax – SC Cambuur

Voorbeschouwing Ajax – SC Cambuur (18-09-2021)

De kritiek op Sebastién Haller nam tot op heden niet af in Amsterdam. Dat is niet geheel terecht. De Fransman liet in zijn eerste Champions League wedstrijd zien dat het ook anders kan.

Natuurlijk valt er wat af te dingen op de Fransman die niet heel snel is en misschien niet de meest technische spits uit de rijke clubhistorie van de Amsterdammers is. Maar hij doet wel wat hij moet doen en dat is scoren.

Gisterenavond maar liefst 4x (!), mede dankzij het uitstekende spel van Anthony op rechts. Die andere rechtsbuiten, Stefan Berghuis, mocht opnieuw starten op nummer 10 vanwege de afwezigheid van de Davy Klaassen.

Haller heeft bij FC Utrecht al laten zien dat hij het net weet te vinden in de Nederlandse stadions. Daarom gaat de lange Fransman, die fysiek sterk is, minstens twintig doelpunten maken in de eredivisie. En daar wordt hij voor betaald.

In Leeuwarden zijn ze blij met de terugkeer in de eredivisie. Bij SC Cambuur proef je de echte voetbalsfeer. Afgelopen weekend was het feest toen Cambuur na een achterstand uiteindelijk met 5-2 wist te winnen van Go Ahead Eagles.

Tom Boere was de grote man met twee goals, maar Marco Tol, Jamie Jacobs en Tamas Kiss lieten zien ook het net te kunnen vinden. Dat is een prettige wetenschap voor de fans van Cambuur.

Natuurlijk is Ajax de grote favoriet als Cambuur op bezoek komt. De Amsterdammers zijn in alles groter en hebben een sterkere selectie.

Kortom: wij voorspellen een overwinning voor het elftal van Erik ten Hag.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account