Ajax – sc Heerenveen

Voorbeschouwing Ajax – sc Heerenveen (11-05-2022)

Oei… Ajax ging in Alkmaar bijna onderuit in de strijd om het kampioenschap, maar dankzij Edson Alvarez, en later Feyenoord-spits Cyriel Dessers, is Ajax nog altijd als koploper de grootste kanshebber voor de titel.

Ajax gaf bij AZ de voorsprong volledig uit handen, maar kwam dus nog langszij. De pijp begint steeds leger te raken bij het elftal van Erik ten Hag. Het moge duidelijk zijn dat men in Amsterdam hoopt dat het seizoen zo snel mogelijk voorbij is.

Dan kan men opgelucht adem halen en aan de champagne. Nog twee wedstrijden. Te beginnen woensdag tegen sc Heerenveen.

Die club won zondagmiddag in Arnhem van Vitesse en klimt daardoor naar de achtste plaats in de eredivisie. Hierdoor lijken de zorgen voorbij in Friesland en mag sc Heerenveen zelfs weer hopen op Europese tripjes.

Nu moeten we ook weer niet overdrijven, want sc Heerenveen heeft natuurlijk gewoon een matig elftal. In de top tien eindigen is een prima prestatie met dit elftal.

En dus is Ajax favoriet als het woensdag tegen sc Heerenveen speelt. Zeker omdat de Amsterdammers in hun eigen Johan Cruijff Arena spelen én weten dat het kampioenschap lonkt.

Kortom: Ajax wint van sc Heerenveen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account