Ajax – Vitesse

Voorbeschouwing Ajax – Vitesse (29-08-2021)

Willem II heeft de uitwedstrijd bij Vitesse met 0-3 gewonnen. Vitesse leek met het hoofd al bij de return tegen Anderlecht van komende donderdag, nadat het afgelopen donderdag 3-3 werd bij de spectaculaire heenwedstrijd in Brussel.

De Arnhemmers gaven niet thuis in het eigen Gelredome en verloren terecht tegen Willem II hoewel wij die ploeg zien als een degradatiekandidaat. Vitesse zal komende speelronde tegen Ajax uit een ander vaatje moeten tappen om niet de tweede Gelderse ploeg te worden die wordt vernederd in Amsterdam.

Want we hebben de zege van Ajax op NEC nog in ons hoofd, al verging het de ploeg van Erik ten Hag in Enschede moeizaam. Tegen FC Twente werd het 1-1.

Het meest opmerkelijke moment was waarschijnlijk de rode kaart die niet gegeven werd aan Ajax-aanvaller Alvarez nadat hij een tik uitdeelde op het hoofde van Twente-speler Sadilek. De klap zou niet hard genoeg zijn geweest om rood te geven, maar wij betwijfelen of de rechtsback van, bijvoorbeeld, FC Oss, op dezelfde manier zou worden bestraft.

Als dit onbestraft blijft kunnen we de VAR wel opdoeken en mag de KNVB nooit meer zeuren over geweld op de amateurvelden waar men altijd de voorbeelden volgt van de profs.

Ajax heeft in de eigen Johan Cruijff Arena iets goed te maken. Wij denken dat Vitesse daar slachtoffer van wordt. Ajax wint dus.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account