Ajax – Willem II

Voorbeschouwing Ajax – Willem II (02-12-2021)

Ajax is de koploper van de eredivisie en won zondagmiddag van Sparta. Nu moeten we eerlijk zeggen dat het in het Kasteel ‘maar’ 0-1 was.

Dat zijn niet de cijfers die we van het elftal van Erik ten Hag gewend zijn, maar aan het einde van de rit is iedereen dat vergeten als je met de kampioensschaal mag poseren.

Dusan Tadic was de man van de treffer en werd zo wederom belangrijk voor zijn team. Ajax, dat zonder Sébastien Haller aantrad, heeft kortom behoefte aan meer doelpunten om niet in de problemen te komen.

Op de elfde plaats in de eredivisie vinden we momenteel Willem II. Dat is vooral te danken aan een alleraardigste competitiestart. Op dit moment is het allemaal niet groots wat de ploeg uit Tilburg laat zien. Afgelopen weekend nog werd er verloren van Go Ahead Eagles.

Willem II kende vorig seizoen een rampjaar en moet oppassen dat het niet weer die kant op gaat. Als Willem II degradeert wordt het lastig om terug te keren, die ervaring is er al in Tilburg.

Wij zien geen reden om te gokken op een nederlaag van Ajax. De Amsterdammers hebben betere spelers én spelen in hun eigen Johan Cruijff Arena.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account