AZ – FC Utrecht

Voorbeschouwing AZ – FC Utrecht (17-10-2021)

Het voelt een beetje gek. AZ hebben we de afgelopen jaren altijd gezien in de top vijf van de eredivisie. Nu zijn de Alkmaarders aan het worstelen in de middenmoot en komt het net uit de onderste regionen.

AZ staat op de twaalfde plaats en dat is ietwat teleurstellend. Natuurlijk zijn er talloze redenen, maar het kritische publiek in Noord-Holland wil gewoon meer zien!

Komend weekend krijgt AZ bezoek van FC Utrecht. Dat wordt ook geen makkelijke opgave. De ploeg uit de Domstad is bezig aan één van de beste seizoenen uit de clubhistorie en staat op de derde plaats. Onlangs nog werd Ajax met 0-1 verslagen in eigen huis.

Bij FC Utrecht lijkt alles op zijn plaats te vallen. De Griekse aanvaller Douvikas is aan het uitgroeien tot publiekslieveling in de Galgenwaard. Deze rol kon zijn Spaanse collega Adrián Dalmau tot op heden nog niet grijpen. Ook populair is de talentvolle Quinten Timber die afgelopen zomer van Ajax werd overgenomen.

Op het veld zit het dus wel goed. En wat te denken van doelman Maarten Paes die zich in Amsterdam wist te onderscheiden door magnifieke reddingen te maken.

FC Utrecht had het de afgelopen jaren vaak lastig in Alkmaar, maar dit seizoen zien we FC Utrecht winnen van AZ.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account