AZ – Fortuna Sittard

Voorbeschouwing AZ – Fortuna Sittard (02-12-2021)

AZ kent een soort tussenjaar. En dan zijn er dus mensen die vinden dat een topclub geen tussenjaar mag hebben.

Nu kennen we de ambities van de Alkmaarders wel, maar we kunnen AZ toch echt nog niet scharen onder de top van Nederland. In goede jaren heeft AZ recht op een stevige plek tussen de top en de subtop en kan het iedereen verslaan, maar op dit moment is AZ zelfs nog geen subtop.

Dat geldt ook voor Fortuna Sittard dat op dit moment bijna niet eredivisiewaardig te noemen is. Afgelopen weekend werd Fortuna afgedroogd door het (ook niet al te sterke) FC Groningen.

Bij Fortuna Sittard heeft men genoeg problemen gehad, maar als men niet oppast voetbalt de ploeg van Sjors Ultee volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

Hoewel: de kans dat Ultee dan nog op de loonlijst van Fortuna Sittard staat is niet heel groot. Sterker nog: als Fortuna zo blijft spelen is het nog maar de vraag wie meer kans maakt om de kerst te halen: de kalkoen of Ultee.

Het moge duidelijk zijn: AZ heeft de beste papieren als het tegen Fortuna Sittard speelt. We weten dat een kat in het nauw rare sprongen maakt, maar zien die sprongen voorlopig niet naar voren gaan.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account