AZ – Go Ahead Eagles

Voorbeschouwing AZ – Go Ahead Eagles (26-09-2021)

AZ zit officieel in een crisis. De Alkmaarders die in de voorgaande jaren steevast meededen om Europees voetbal en soms zelfs titelkandidaat waren, hadden de slechtste seizoensstart sinds 1986.

Donderdagavond ging AZ onderuit tegen FC Twente met 3-1. Eerder al waren Heracles Almelo (3-2), PSV (0-3) en RKC Waalwijk (2-1) te sterk. Alleen van sc Heerenveen werd gewonnen. Met name de verdediging valt wekelijks door de mand, terwijl er toch wat ervaring op het veld staat.

Er moet snel wat gebeuren. Anders breekt ‘de pleuris’ echt uit. En dan vallen er meestal slachtoffers. Dat moet je niet willen.

Go Ahead Eagles verloor deze week nipt van PSV. Lange tijd dacht de ploeg uit Deventer af te stevenen op een gelijkspel in het Philips Stadion, maar uiteindelijk was Marco van Ginkel in de slotfase degene die de punten in Eindhoven hield.

Go Ahead Eagles staat op een nette elfde plek en dat is zes plaatsen hoger dan AZ. Als ‘kowet’ in Alkmaar de strijd aan kan gaan, kan het de onzekere verdediging van AZ te pakken nemen en met de winst aan de haal gaan.

Wij denken dat het op die manier een succesvolle avond voor de ploeg uit Deventer kan worden. Onze voorspelling: gelijkspel.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account