AZ – Heracles Almelo

Voorbeschouwing AZ – Heracles Almelo (19-02-2022)

AZ begon de competitie niet zo sterk, maar staat inmiddels op een keurige vierde plaats in de eredivisie. In Alkmaar is men wel gewend om rond die plaats actief te zijn.

AZ is in uitstekende vorm en al elf wedstrijden ongeslagen. Er heerst rust rond de club en dat past ook wel in deze stad in Noord-Holland. De laatste nederlaag beleefde AZ begin november tegen Feyenoord. Toen werd het 1-0.

Rustig was het de afgelopen tijd niet in Almelo waar Heracles onder vuur lag van iedereen, inclusief de eigen supporters. Ondertussen maakte ook trainer Wormuth bekend volgend jaar in Groningen te gaan werken en staat Heracles op de twaalfde plaats.

AZ heeft het in Alkmaar nooit echt lastig tegen Heracles. Zestien keer won AZ in Almelo. Drie keer werd het maar liefst 5-0 voor de Alkmaarder ploeg. Alleen in 2005 verloor het punten door gelijk te spelen.

Eerder dit seizoen won Heracles in eigen huis met 3-2 toen Vloet laat in de wedstrijd de 3-2 maakte uit een vrije trap. Diezelfde Vloet is er, om bekende redenen, niet bij komend weekend.

AZ beschikt over een sterker elftal dan Heracles en zal dus met de winst aan de haal gaan.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account