AZ – PSV

Voorbeschouwing AZ – PSV (11-09-2021)

AZ is de club die al jaren de top uitdaagt en daar zo nu en dan in slaagt. In Alkmaar weten ze dat het dit jaar moeilijk wordt.

Meerdere belangrijke spelers zijn vertrokken en de volgende lichting talenten is wel erg jong. Maar de vraag is of AZ zich een tussenjaar durft te veroorloven. Dat kan het verschil tussen top en subtop betekenen. AZ heeft met de jongere versies Koopmeiners en Gullit grote namen in de selectie. Dat alleen is al leuk en zorgt voor een zekere gunfactor.

Overigens is het wel leuk dat Maxim Gullit nu met AZ komt te staan tegenover de club waar zijn vader succesvol was: PSV. De Eindhovenaren staan op de eerste plaats en zijn misschien wel de verrassing van de competitiestart. Het elftal oogt fris en fit en heeft met Noni Madueke een uitstekende aanvaller in huis.

Ook Marco van Ginkel lijkt herboren na al het blessureleed dat hem is overkomen. Alle puzzelstukjes lijken in elkaar te vallen op dit moment en dat is lekker als je iets met PSV hebt.

In Alkmaar moet PSV proberen de koppositie vast te houden. AZ is minder sterk dan voorheen en nog zoekende. Daarom denken wij dat PSV wint.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account