AZ – SC Cambuur

Voorbeschouwing AZ – SC Cambuur (22-01-2022)

Heel veel problemen had AZ niet toen het op bezoek ging bij Fortuna Sittard. Beukema zorgde voor een snelle voorsprong en Sugawara verdubbelde die voorsprong na een uur spelen.

Dat Ben Rienstra namens Fortuna Sittard in de slotfase nog scoorde namens de Limburgers deed de ploeg uit Alkmaar amper pijn. En zo is AZ na een stroeve start aangekomen op de vijfde plaats in de eredivisie en dat is best knap.

AZ leek een soort tussenjaar te hebben, maar doet nu weer volop mee. Het is FC Utrecht voorbijgestreefd en zit Vitesse en Feyenoord op de hielen.

SC Cambuur kende daarentegen een prima eerste seizoenshelft. De Friezen staan op de achtste plaats, maar moest het de afgelopen weken doen zonder trainer Henk de Jong die ziek was. Afgelopen weekend keerde hij terug op de bank en speelde Cambuur gelijk tegen Sparta.

Daarbij werd Cambuur geholpen door Sparta-keeper Coremans. De promovendus zou de goede prestaties van 2021 graag voortzetten en heeft daartoe Sekou Sylla en Patrick Joosten aangetrokken. De nabije toekomst ziet er zonnig uit voor Cambuur. Zeker nu Foeke Booy en Henk de Jong goed lijken te herstellen van hun gezondheidsperikelen.

Maar winnen van AZ is andere koek. Wij denken dat AZ een maatje te groot is voor dit Cambuur.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account