AZ – Sparta Rotterdam

Voorbeschouwing AZ – Sparta Rotterdam (05-12-2021)

AZ speelt zondagmiddag in Alkmaar tegen Sparta. Uiteraard zonder supporters. AZ speelde 33 keer eerder tegen Sparta. Daarvan won AZ achttien keer.

In de laatste negen wedstrijden tegen Sparta was AZ acht keer de winnaar. Dat is niet zo gek: AZ speelde de afgelopen jaren structureel in de (sub-)top van de eredivisie terwijl Sparta moeizame jaren kende.

Op dit moment is AZ bezig aan een tussenjaar, maar de ambities zullen hoger reiken en op den duur wil AZ weer de uitdager van de elite worden.
Opmerkelijk feitje: AZ-trainer Jansen was tussen 2009 en 2013 hoofd jeugdopleidingen en assistent-coach bij Sparta.

Op dit moment heeft Sparta met Henk Fraser een ervaren trainer in huis. Als speler was Fraser werkzaam bij Sparta, FC Utrecht, Roda JC en Feyenoord. Ook speelde de harde verdediger zes interlands.

Als trainer leerde hij het vak bij ADO Den Haag en Vitesse na periodes als jeugdtrainer en assistent bij Feyenoord, ADO Den Haag, PSV en de KNVB. Momenteel is Fraser assistent van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal.

AZ heeft de betere papieren, maar draait nog niet optimaal. Als Sparta een goede dag heeft kan het best stunten tegen de ploeg uit Alkmaar.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account