FC Groningen – Ajax

Voorbeschouwing FC Groningen – Ajax (02-04-2022)

FC Groningen won, misschien enigszins verrassend van FC Utrecht maar Utrecht was ook wel heel zwak. Het was ook niet voor niets de laatste wedstrijd van René Hake als trainer in de Domstad.

FC Groningen staat op de achtste plaats en is nu vijf duels ongeslagen. Ajax is nu drie duels op rij ongeslagen en won van de 42 eredivisiewedstrijden in Groningen 26 keer.

Vorig jaar won Groningen van Ajax door een treffer van de inmiddels vertrokken Remco Balk, maar eerder dit seizoen wonnen de Amsterdammers probleemloos van de ploeg uit de Martinistad (3-0).

Ajax moet het zondag doen zonder Antony. De aanvaller werd geschorst na het krijgen van twee domme gele kaarten tegen Feyenoord. Ondanks alles staat Ajax nog steeds bovenaan, maar trainer Erik ten Hag weet wel dat zijn ploeg scherp moet blijven. Anders gaat het mis.

In Groningen weet de ploeg die vroeger als GVAV door het leven ging zich gesteund door een fanatiek publiek met Noorderlingen. Ajax zal ook wel flink wat supporters meenemen en dat komt de sfeer ten goede.

Op het veld beschikt Ajax over betere spelers. En daarom verwachten wij dat de club uit Amsterdam wint van FC Groningen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account