FC Groningen – FC Utrecht

Voorbeschouwing FC Groningen – FC Utrecht (21-08-2021)

FC Groningen had op papier een makkelijke tegenstander om het seizoen te openen. Maar in de praktijk bleek SC Cambuur een zware dobber.

De kersverse promovendus ging brutaal aan de slag. Lange tijd leek het duel af te stevenen op een gelijkspel, totdat Larsen in slotseconden op schitterende wijze voor de Groningse zege zorgde en dus drie punten naar de Martinistad haalde.

Ook in Utrecht had men er zin in. In een uitverkochte Galgenwaard keek iedereen uit naar het treffen met Sparta. De fans werden beloond toen FC Utrecht al na twee minuten op voorsprong kwam door de perfect genomen vrije trap van Adam Maher.

Daarna was het wachten op meer treffers. Een doelpunt van spits Dalmau werd afgekeurd wegens buitenspel, maar in de tweede helft was het wel raak. Drie keer zelfs. In Utrecht was men opgelucht door het uitstekende spel dat de heren voetballers lieten zien.

Nieuwkomer Quinten Timber liet zien een meer dan uitstekende aanwinst te zijn voor de eredivisie en kon in zijn eigen woonplaats als één van de uitblinkers van het veld stappen.

In Groningen moet Utrecht op zoek naar de tweede overwinning. Wie Utrecht heeft zien spelen weet dat het mogelijks is om van de taaie Noorderlingen te winnen!

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account