FC Groningen – Feyenoord

Voorbeschouwing FC Groningen – Feyenoord (12-12-2021)

FC Groningen wist op de valreep een enorm blamage te voorkomen tegen PEC Zwolle waar het moeite had om van de slechtste ploeg van de eredivisie te winnen.

Daar had FC Groningen nota bene een eigen doelpunt van Zwollenaar van de Belt voor nodig. Het was niet best wat FC Groningen liet zien. De Noordelingen rolde de rode loper uit om het PEC Zwolle zo makkelijk mogelijk te maken op weg naar het doel.

Natuurlijk maakte het in nood verkerende PEC Zwolle daar graag gebruik van. Na rust ging het iets beter met FC Groningen, maar overtuigend was het allerminst. Dat moet dus beter!

Komende speelronde speelt FC Groningen tegen de huidige nummer twee van de eredivisie. Die club heet Feyenoord en komt uit Rotterdam.

In de afgelopen weekend won Feyenoord overtuigend van een zwak spelend Fortuna Sittard, hoewel Fortuna-trainer Ultee na afloop met droge ogen beweerde nog één aardige helft te hebben gezien.

Maar goed: Feyenoord dus. De club doet het uitstekend. Niemand had verwacht dat het elftal van Arne Slot in december op de tweede plaats zou staan. Feyenoord speelt in een stadion van een topclub, heeft de naam van een topclub en begint nu ook al te lijken op een topclub!

In Groningen moet Feyenoord gewoon winnen en wij verwachten dat de Rotterdammers daar in zullen slagen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account