FC Groningen – PEC Zwolle

Voorbeschouwing FC Groningen – PEC Zwolle (03-12-2021)

FC Groningen won afgelopen weekend vrij eenvoudig van laagvlieger Fortuna Sittard. In Limburg werd het 1-4 voor de Noorderlingen. Ngange, Cox, Irandust en Larsen waren de doelpuntenmakers.

Een mooie opsteker voor de ploeg die op een teleurstellende dertiende plaats in de eredivisie staat.

Maar het kan altijd erger. Je zult maar supporter van PEC Zwolle zijn. Dan hoop je na het vertrek van trainer Art Langeler dat je club een opleving zal krijgen, maar valt het ook onder de nieuwe man Schreuder tegen.

Dat is de trainer niet aan te rekenen. Zijn spelers komen gewoonweg te kort om een rol van betekenis te kunnen spelen in de eredivisie.

Als er niet snel enkele versterkingen bijkomen speelt PEC Zwolle volgend jaar op een niveautje lager. Het is voor de eerder genoemde PEC-fan niet te hopen dat het zo moet eindigen in dit seizoen, maar wie met een nuchtere blik kijkt naar het voetbal in Zwolle zal (net als wij) vrezen voor het ergste!

In Groningen is de plaatselijke FC natuurlijk favoriet tegen het zwakke PEC Zwolle. Dat komt dus niet omdat FC Groningen zo goed is, maar heeft er mee te maken van PEC zo slecht speelt.

Kortom: wij noteren een overwinning voor de thuisploeg.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account