FC Groningen – sc Heerenveen

Voorbeschouwing FC Groningen – sc Heerenveen (12-09-2021)

FC Groningen beschikt dit jaar over een elftal dat moeilijk is te verslaan. Onder trainer Danny Buijs is deze stugge ploeg dan ook een gedoodverfde subtopper die zich wil en kan plaatsen voor de Play-offs.

De meest opvallende speler is Jörgen Strand Larssen. Deze aanvaller komt uit Noorwegen en heeft al laten zien dat hij makkelijk kan scoren en uit kan groeien tot een sensatie op de Nederlandse velden.

In de eredivisie ligt zijn top vermoedelijk niet bij FC Groningen. Hij is lang, snel en heeft voldoende technische bagage om het de verdedigers van Nederland moeilijk te maken.

Aan de andere kant vinden we Henk Veerman in de spits. Deze Volendammer scoort in het Abe Lenstra Stadion aan de lopende band en is ook een ware sensatie geworden. In twee wedstrijden scoorde hij tot nu toe twee keer.

Het is opmerkelijk dat Veerman nog steeds bij sc Heerenveen speelt en niet bij een club als Vitesse of FC Utrecht. Met name voor de laatste club koestert Veerman warme gevoelens. Veerman is misschien niet de meest gepolijste spits van de eredivisie, maar scoren kan hij en dat is het belangrijkste.

Wij schatten FC Groningen als team net iets hoger in dan sc Heerenveen op dit moment. Daarom denken wij dat de derby van het noorden gewonnen gaat worden door de Groningers.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account