FC Twente – AZ

Voorbeschouwing FC Twente – AZ (23-09-2021)

In Arnhem deelde FC Twente een flinke tik uit aan Vitesse. Dat uitgerekend Ricky van Wolfswinkel één van de doelpuntenmakers was deed in Arnhem extra pijn.

En dat nog wel tijdens de prachtige traditie waarin Vitesse de airborne-veteranen eert. Het werd 1-4 en daarin was een belangrijke rol weggelegd voor Robin Pröpper. Die verkeert in bloedvorm en besliste vorige week ook de wedstrijd tegen FC Utrecht al.

De in Arnhem (!) geboren speler die in het verleden uitkwam voor De Graafschap en Heracles Almelo is momenteel de grote held van Enschede.

Een grote held hebben ze in Alkmaar nog niet gevonden. Hoewel de in Alkmaar geboren Karin Bloemen een kanshebber is. Of zij kan voetballen is ons onbekend. In Almelo ging AZ onderuit toen Heracles met 3-2 won.

Op slag van rust kwam AZ met tien man te staan toen Jordy Clasie een rode kaart kreeg. Toen in de 90e minuut de stand nog 2-2 was, rekende men zich in Alkmaar al rijk met een punt, maar toen kwam Vloet die er de winnende treffer voor de thuisploeg maakte.

AZ staat daardoor op een zeer teleurstellende 17e plaats in de eredivisie. FC Twente staat, terecht, op de achtste plaats en wij denken dat zij winnen van AZ.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account