FC Twente – Heracles Almelo

Voorbeschouwing FC Twente – Heracles Almelo (05-11-2021)

FC Twente is de huidige nummer 10 in de eredivisie. Vrijdagavond staat de streekderby tegen Heracles Almelo op het programma.

Het is te hopen dat het publiek daar op tijd bij zal kunnen zijn. In Eindhoven ging dat bij een deel van de Twentse fans mis toen de politie zo traag was, dat de wedstrijd al begonnen was voordat de supporters in het stadion zaten. Uiteindelijk kwam het goed, maar verloor Twente wel van PSV: 5-2.

En dan Heracles. Het is een beetje kleurloos in Almelo op dit moment. De ploeg staat op de dertiende plaats. Dat is niet laag genoeg om in de problemen te komen en niet hoog genoeg voor champagne aan het einde van het seizoen.

Wél werd er knap gelijk gespeeld tegen Ajax: 0-0. Om die reden werd Heracles-trainer Frank Wormuth door Borussia Dortmund om hulp gevraagd omdat de Duitse topclub deze week ook een goed resultaat wilde behalen tegen de Amsterdammers. Dat is niet gelukt.

Overigens ging het op de tribunes goed mis tegen Ajax. Laten we hopen dat het in Enschede wél gezellig blijft. Normaliter is FC Twente op dit moment iets sterker dan Heracles.

FC Twente heeft simpelweg meer uitstraling. Dus wij verwachten dat de thuisploeg wint.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account