FC Twente – PSV

Voorbeschouwing FC Twente – PSV (02-04-2022)

FC Twente is onder trainer Ron Jans bezig aan een uitstekend seizoen. De Tukkers staan op een knappe vierde plaats.

De Twentenaren zijn voor elke ploeg in de eredivisie een ploeg om rekening mee te houden. Dus ook voor de huidige nummer twee van Nederland: PSV.

PSV heeft tegen FC Twente waarschijnlijk weer de beschikking over centrale verdediger André Ramalho. De 30-jarige Braziliaan sloot zondag aan bij de groepstraining en kon aan alle oefenvormen meedoen. Normaal gesproken is hij er zaterdag weer bij in Enschede, waar PSV wil winnen om in de eredivisie druk op Ajax te houden.

De ploeg uit Eindhoven heeft met Joël Drommel een keeper die de afgelopen zes jaar onder contract stond bij FC Twente. Hij zal zich dus wel thuis voelen in Enschede.

Van de 54 eerdere edities eindigden er 22 in een gelijkspel. 14 keer won FC Twente en 18 keer verliet de ploeg uit Brabant als winnaar het veld. Dat zegt niet heel veel, want: in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Normaliter is PSV licht favoriet, maar tegen FC Twente in vorm kijken wij ook niet op van een gelijkspel in de Grolsch Veste.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account