FC Utrecht – Ajax

Voorbeschouwing FC Utrecht – Ajax (16-01-2022)

FC Utrecht begon alleraardigst aan de competitie, maar kende een flink terugval. Het zakte van de vierde plaats naar de huidige zevende plaats.

Daarbij werd er verloren van laagvliegers en was het spel niet meer zoals in de eerder gewonnen wedstrijden tegen Feyenoord en Ajax. Trainer René Hake zag zijn elftal tegen NAC ook nog uit de KNVB-beker vliegen, maar geniet nog alle vertrouwen van de clubleiding onder leiding van Frans van Seumeren.

Onder een deel van de supporters leeft een andere mening. Zij vinden dat Hake vervangen moet worden.

In de Galgenwaard ontvangt FC Utrecht zondagmiddag Ajax. Deze wedstrijd staat vaak bekend als een wedstrijd waarin van alles kan gebeuren. Maar dan zit er publiek in het stadion. Nu is dat waarschijnlijk niet het geval door de coronamaatregelen.

Corona is ook iets waar Ajax mee te maken kreeg tijdens het trainingskamp. Enkele spelers van de Amsterdammers bleken besmet te zijn, maar vlogen (tegen alle regels in) toch naar Nederland. Het kwam Ajax op een waarschuwing van de overheid te staan.

Bij de Amsterdammers is een oude bekende terug. Brian Brobbey verliet Ajax afgelopen zomer, maar keert na een half jaar terug in de Johan Cruijff Arena.

Hoewel FC Utrecht de Japanse aanvaller Maeda aantrok, zien wij FC Utrecht niet winnen van Ajax. Hoewel… in september was FC Utrecht in Amsterdam nog met 0-1 de baas.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account