FC Utrecht – AZ

Voorbeschouwing FC Utrecht – AZ (11-05-2022)

Bij FC Utrecht wordt al wekenlang gesnakt naar het einde van de competitie. Rick Kruys wil zijn ploeg laten vlammen in de Play-offs en heeft die nu veilig gesteld.

Maar de kritische supporter vraagt zich af wat FC Utrecht in die Play-offs te zoeken heeft. Zo goed is het niet wat de Domstedelingen laten zien momenteel. Zaterdagavond speelde Utrecht gelijk tegen laagvlieger PEC Zwolle en raakte het ook keeper Fabian de Keijzer kwijt.

Dat kan er nog wel bij nadat eerst Tommy St Jago en Bart Ramselaar zwaar geblesseerd raakten. Kortom: de hoek waar de klappen vallen is de hoek waar FC Utrecht in zit.

AZ dacht lange tijd een overwinning op Ajax te boeken, maar kreeg vlak voor tijd een deksel op de neus. AZ is de club die jaarlijks meestrijd om de derde plaats, maar dit jaar het onderspit delft ten opzichte van Feyenoord.

Een matige seizoensstart en een sterk FC Twente zorgen er bovendien voor dat de ploeg uit Alkmaar dit jaar genoegen zal moeten nemen met de vierde plaats.

In Utrecht zien we AZ wel winnen, want de ploeg is hopeloos uit vorm. Wel vermeldenswaardig is het feit dat eredivisie-icoon Willem Janssen zijn laatste wedstrijd speelt in de Galgenwaard, maar dat is een bijzaak.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account