FC Utrecht – FC Twente

Voorbeschouwing FC Utrecht – FC Twente (22-12-2021)

De Utrechter loopt momenteel met een chagrijnig gezicht door zijn mooie stad. Zijn cluppie is na een goede start weggezakt, uitgeschakeld in de beker en ook tegen laagvliegers slagen de Domstedelingen er niet in drie punten te pakken.

Zaterdag speelde ‘Utreg’ nog gelijk tegen Fortuna Sittard. Nu moeten we toegeven dat er best kansen waren, maar die werden bijna allemaal om zeep geholpen. En dús laait de ouderwetse discussie weer op: waarom heeft technisch directeur Zuidam geen spits die er twintig maakt gekocht?

En natuurlijk moet dan trainer René Hake het ontgelden. Het is allemaal zo voorspelbaar.

Dat geldt ook voor de wedstrijd tegen FC Twente van woensdag. Want FC Twente heeft in oud-Utrecht spits Ricky van Wolfswinkel wél zo’n doelpuntenmaker aangetrokken. De man uit Woudenberg scoort overal en altijd. En nu dus in dienst van Twente.

Je zou je kunnen afvragen waarom FC Utrecht hem niet heeft aangetrokken: een jongen uit de eigen provincie die bewezen heeft te kunnen scoren. Dat moet je van exotische spitsen uit Griekenland, Japan en Spanje meestal maar afwachten.

FC Utrecht heeft het tegen FC Twente vaak moeilijk. We hebben al gewezen op de aanwezigheid van een doelpuntenmaker. Mede daarom denken wij dat FC Twente wint van FC Utrecht.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account