FC Utrecht – PEC Zwolle

Voorbeschouwing FC Utrecht – PEC Zwolle (25-09-2021)

Het leek even een dingetje te worden in Utrecht: in eigen huis werden er wel punten gepakt, maar uit ging het moeizaam. Een gelijkspel in Groningen en een nederlaag in Enschede was tot deze week waar de teller op stond.

Daarom is het wel fijn dat er in Nijmegen werd gewonnen van NEC. 3-0 werd het. Twee keer scoorde Bart Ramselaar. Eén doelpunt kwam van Douvikas. Deze Griek kan wel eens een sensatie op de Nederlandse velden worden.

De supporters van FC Utrecht hebben hem inmiddels in de armen gesloten. En Douvikas zelf? Die lijkt de nuchterheid zelve en kijkt alvast naar de volgende wedstrijd.

En die is tegen PEC Zwolle. Ook deze ploeg had iets te vieren. Tegen Sparta werd het eerste punt van het seizoen behaald door de 1-1. Het eerste doelpunt is daarmee ook een feit. Die kwam van Redan, nadat Sparta eerst op voorsprong was gekomen.

Dat is allemaal mooi, maar we mogen er wel vanuit gaan dat PEC een uiterst moeizaam seizoen gaat hebben. Het is simpelweg niet zo goed. Een strijd tegen degradatie ligt in het verschiet.

En dus spreekt men in Utrecht over Sociale Dienst-voetbal. Het is typisch de plaatselijke FC om ploegen die het moeilijk hebben weer in het zadel te helpen.

Wij voorspellen een gelijkspel in de Galgenwaard.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account