FC Utrecht – SC Cambuur

Voorbeschouwing FC Utrecht – SC Cambuur (05-02-2022)

Als in Stadion Galgenwaard zaterdagmiddag FC Utrecht en SC Cambuur aan de aftrap staan, zien we de nummers zeven en acht van de eredivisie starten aan hun duel.

FC Utrecht begon heel sterk aan de competitie en had enige tijd uitzicht op de vierde plaats. Toen het publiek noodgedwongen weg bleef, was het ook met de vorm van de Domstedelingen gedaan. Een teleurstellende reeks zorgde zelfs voor zoveel onrust dat supporters het ontslag van trainer René Hake wilden zien.

Grote baas Frans van Seumeren hield het hoofd koel en Hake mocht blijven. Inmiddels heeft FC Utrecht door een goede zege op Sparta weer wat positiviteit binnen én is targetman Henk Veerman aan de selectie toegevoegd. Deze spits past uitstekend bij FC Utrecht en komt over van sc Heerenveen.

Noem die naam niet in de buurt van Leeuwarden, want de kans is dan groot dat een Cambuur-fan je minder aardig vindt. Zo hoort het: rivaliteit in Friesland mag, mits het gezonde rivaliteit is.

De grappen over de gezondheidstoestand van Cambuur-trainer Henk de Jong vielen daar niet onder. Die waren smakeloos. Gelukkig is De Jong weer aan de betere hand en zit hij zaterdag waarschijnlijk gewoon op de bank in Utrecht.

En in Utrecht mag de plaatselijke FC het stadion weer met een derde vullen. Die supporters hebben er zin in en zullen hun Utreg naar de zege schreeuwen!

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account