FC Utrecht – sc Heerenveen

Voorbeschouwing FC Utrecht – sc Heerenveen (23-10-2021)

FC Utrecht leed een meer dan pijnlijke nederlaag op bezoek bij AZ. Nog voor dat iedereen wakker was stonden de Utrechters achter met 2-0 door fouten van Willem Janssen en Maarten Paes.

Die wedstrijden heb je er soms ook bij. We moeten niet vergeten dat FC Utrecht twee weken eerder opzien baarde met een knappe overwinning op rivaal Ajax. Wat wél een zorgelijk punt begint te worden, is de blessure van Mimoun Mahi.

De vorig jaar gekomen aanvaller heeft door blessures nog niet kunnen laten zien waar hij toe in staat is. En hij wil zo graag. Zal de Galgenwaard ooit kunnen genieten van een Mahi zoals hij was bij FC Groningen?

SC Heerenveen staat op een keurige achtste plek en speelde zaterdagavond tegen Ajax. Het verloor, maar dat is geen schande. Heerenveen heeft een prima elftal om in de subtop mee te kunnen draaien. Het is één van de uitdagers van FC Utrecht.

Maar de cijfers spreken toch in Utrechts voordeel. In 28 eerdere competitiewedstrijden won Utrecht 12 keer en was er zeven keer winst voor de Friezen. De laatste overwinning voor sc Heerenveen dateer uit 2015. Toen werd het 1-2.

Wij voorspellen dat komende zaterdag FC Utrecht gaat winnen.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account