FC Utrecht – Sparta Rotterdam

Voorbeschouwing FC Utrecht – Sparta Rotterdam (15-08-2021)

Dit keer geen grootspraak in de Domstad. Waar vorig jaar nog vol bravoure werd gehoopt op een aanval op de top drie, bleef deze zomer de grote mond achterwege.

Wel behaalde het elftal van René Hake uitstekende prestaties in de oefencampagne door in België van een aantal zeer aansprekende tegenstanders te winnen.

FC Utrecht nam, in goed overleg, afscheid van Eljero Elia. Het zal voor beide partijen teleurstellend zijn om te moeten constateren dat het niet gewerkt heeft. Alle hoop is nu gevestigd op de Griek Douvakis die samen met Adrian Dalmau een gevaarlijke doelpuntenmachine kan vormen.

FC Utrecht wil tegen Sparta weer met een enthousiast publiek spelen. Dat publiek zal ontegenzeggelijk terug moeten denken aan de laatste wedstrijd waarin Corona nog ver weg leek en alles nog normaal was. FC Utrecht denderde toen met attractief voetbal over Sparta heen.

Maar tijden veranderen en Sparta lijkt een stuk sterker te zijn geworden. Trainer Henk Fraser combineert zijn werkzaamheden in Rotterdam tegenwoordig met een bijbaantje in Zeist. Het is de vraag of dat gaat werken, al schatten wij Fraser volwassen genoeg in om dat zelf te beoordelen.

In de Galgenwaard snakt iedereen naar het eredivisieseizoen en is de wedstrijd tegen Sparta er eentje waar al maanden naar uitgekeken wordt. Wij gaan er van uit dat plaatselijke FC het fanatieke publiek niet teleur gaat stellen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account