FC Utrecht – Vitesse

Voorbeschouwing FC Utrecht – Vitesse (20-02-2022)

Bij FC Utrecht heerst het chagrijn. Even leek met Henk Veerman in de spits een nieuwe tijd te zijn aangebroken voor de Utrechters, maar nog geen week later kreeg het elftal van René Hake de dekrsel op de neus bij Heracles Almelo.

FC Utrecht is bijzonder wisselvallig, maar ook ontzettend ambitieus. De supporters hopen elke keer weer op die aanval op de top drie van Nederland, maar altijd mislukt dat.

Diezelfde supporters zijn inmiddels klaar met trainer Hake. Je zou toch zeggen dat clubbaas Van Seumeren ook naar zijn betalende publiek moet luisteren.

Maar ook bij Vitesse is het wel eens gezelliger geweest. Die ploeg krijgt ook elke keer een flinke dreun te verwerken. Des te knapper is het daarom dat de Arnhemmers volgende week in Europees verband voetballen. De wedstrijd tegen FC Utrecht kan van groot belang zijn om de koppies weer omhoog te krijgen bij de Arnhemmers.

In 1997 boog FC Utrecht knap een 1-2 achterstand om in een 5-3 overwinning. Maar nu verwachten we niet dat FC Utrecht over zoveel veerkracht beschikt. Vitesse won vorig jaar met 1-3 in Stadion Galgenwaard.

Toch heeft FC Utrecht vaker gewonnen in eigen huis. Maar het gaat om komend weekend en wij denken dat Vitesse dan de betere papieren heeft.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account