FC Utrecht – Willem II

Voorbeschouwing FC Utrecht – Willem II (31-10-2021)

Eind jaren zestig ging het niet goed met het betaalde voetbal in Utrecht. Er waren weliswaar drie professionele voetbalorganisaties, maar geen van hen kon indruk maken.

DOS, in 1958 nog kampioen van Nederland, streed jaarlijks tegen degradatie. Velox en Elinkwijk waren middenmoters in de eerste divisie. Toen in 1970 deze clubs fuseerden tot FC Utrecht had men de hoop dat de nieuwe formatie uit de Domstad tot de top van Nederland kon uitgroeien.

Dat lukte nooit, maar op dit moment staat de club er goed voor. FC Utrecht staat op de derde plek en laat bij vlagen uitstekend spel zien.

Het is verrassend dat Willem II op de vijfde plaats staat. Nog maar vier maanden geleden leek die club op pad te zijn naar de Keuken Kampioen Divisie. Maar wonder boven wonder overleefde Willem II en kijk eens waar het nu staat!

Afgelopen weekend werd er weliswaar gelijk gespeeld tegen Fortuna Sittard, maar Willem II doet echt mee op dit moment. De vraag is of de Tilburgers dat vol kunnen houden. Hoe dan ook: de wedstrijd in Utrecht is voor beide ploegen van groot belang voor de rest van het seizoen.

In eigen huis wordt FC Utrecht gesteund door een trouw en fanatiek publiek. Wij denken dat de Utrechters daarom winnen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account