Feyenoord – Ajax

Voorbeschouwing Feyenoord – Ajax (19-12-2021)

Als zondagmiddag de elftallen van Feyenoord en Ajax elkaar ontmoeten in de lege Kuip, weet iedereen dat PSV nog boven hen staat. Feyenoord zal dat gewend zijn.

De ploeg uit Rotterdam komt uit een moeilijke periode waarin het vaak niet meedeed om de bovenste plekken. Dit jaar gaat het goed onder trainer Arne Slot. Feyenoord staat op een keurige derde plaats en het begint voetballend ook steeds beter te worden. De Rotterdammers zitten na een matige competitiestart in een goede flow.

Ajax, daarentegen, begon meer dan uitstekend aan de competitie. De Amsterdammers regen de grote overwinningen aaneen en sluiten 2021 af met een ongekend goed doelsaldo. Maar toen kwam de wedstrijd tegen FC Utrecht, begin oktober.

Ajax verloor en daardoor kreeg het zelfvertrouwen een knauw. Het ging ineens allemaal minder gemakkelijk. Ook tegen AZ lukte het zondagavond niet: Ajax verloor en raakte de koppositie kwijt aan concurrent PSV.

Het elftal van Erik ten Hag wil die plek heel graag terug, maar dan moet het wel gaan winnen. Te beginnen tegen Feyenoord aanstaande zondag.

De klassieker is een wedstrijd op zich. Elke editie kent zijn eigen verhaal. Altijd is er wel iets bijzonders te melden. Wat wordt het deze keer?

Normaliter zouden wij Ajax als favoriet bestempelen. Nu zijn we voorzichtiger en noteren een gelijkspel.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account