Feyenoord – AZ

Voorbeschouwing Feyenoord – AZ (07-11-2021)

Zondagmiddag om kwart voor vijf staan er in De Kuip in Rotterdam twee ploegen aan de aftrap die donderdag in Europees verband in actie kwamen.

Feyenoord reisde af naar Berlijn om het in de Duitse hoofdstad op te nemen tegen Union Berlin. Hoewel het allemaal niet overtuigend is wat het elftal van Arne Slot laat zien, winnen de Rotterdammers wel de nodige wedstrijden. Zo ook in Berlijn.

Tegelijkertijd is er een probleem met de aanhang van de club. Die zorgen voor problemen. Directeur Koevermans werd bedreigd en houdt het voor gezien. Zijn opvolger heet Dennis te Kloeze.

Dat soort problemen heeft AZ niet. Die ploeg kwam donderdagavond in eigen stadion in actie tegen CFR Cluj uit Roemenië. AZ won de wedstrijd overtuigend met 2-0 en is zo goed als zeker van overwintering in de Conference League.

In de eredivisie had AZ een slechte seizoensstart, maar is inmiddels knap opgeklommen naar plek nummer negen. Dat is nog steeds lager dan de Alkmaarders gewend zijn, maar ze zijn op de goede weg.

De afgelopen jaren wist AZ het Feyenoord trouwens regelmatig lastig te maken. Het is de vraag hoe dat dit seizoen zal gaan verlopen. In het eigen stadion is Feyenoord vaak lastiger te kloppen. Het goede deel van het fanatieke publiek steunt de club door dik en dun.

Wij voorspellen dus dat AZ het onderspit zal delven.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account