Feyenoord – FC Twente

Voorbeschouwing Feyenoord – FC Twente (15-05-2022)

Bij Feyenoord is men al weken niet meer bezig met de eredivisie. De Rotterdammers hebben zich geplaatst voor de finale van de Conference League en richten al hun pijlen daar nu op.

Dat valt te begrijpen. Het is knap dat Feyenoord toch goed blijft presteren met al die Europese heisa. Dat verdient een groot compliment voor trainer Arne Slot. Bij deze.

Woensdagavond was een avond met veel verschillende emoties in Enschede. Eerst was er verdriet toen het zoontje van de onlangs overleden Jody Lukoki op het veld kwam om zijn vader te herdenken.

Negentig minuten later was er spanning omdat men bij FC Twente afhankelijk was van de uitslag tussen AZ en FC Utrecht. Een doelpunt in de Galgenwaard in de slotseconden werd daarna gevierd alsof de landstitel weer gewonnen was door de Tukkers.

Dat is niet zo, maar het is wel knap dat Twente nu als vierde is geëindigd en zich plaatst voor de Conference League. Vooral omdat FC Twente van heel ver komt.

In De Kuip is Feyenoord meestal favoriet, maar wij zien FC Twente wel stunten. Dat houdt wel in dat Feyenoord een slechte generale kent. Veel zal afhangen van de opstellingen die de coaches bedenken.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account