Fortuna Sittard – Ajax

Voorbeschouwing Fortuna Sittard – Ajax (21-09-2021)

Thuis tegen Fortuna Sittard had Henk Veerman slechts vijf minuten nodig om zijn nieuwe specialiteit te tonen. Al koppend besliste de Volendammer de wedstrijd. De combinatie met Joey Veerman bleek weer eens goud waard.

In de slotfase voerde Fortuna nog de druk op, maar grote kansen werden niet gecreëerd. Zo bleef sc Heerenveen relatief eenvoudig overeind. Fortuna heeft momenteel, enigszins teleurstellend, vier punten uit vier wedstrijden en weet dat deze week Ajax op bezoek komt.

En Ajax is uitstekend in vorm. De Amsterdammers hadden zaterdag geen kind aan Cambuur Leeuwarden. De Friezen werden simpelweg vernederd en dropen met 9-0 af.

Eerder in de week was Ajax al de grote winnaar in Lissabon toen Sebastien Haller drie keer scoorde in de Champions League en daarmee de criticasters de mond snoerde. Het gaat lekker in Amsterdam.

Na de zege op SC Cambuur, zagen ze ook nog eens hoe PSV verloor van Feyenoord. Daardoor is de koppositie weer in Amsterdamse handen en moet PSV de achtervolging inzetten. Dat is een prettige uitgangspositie voor Erik ten Hag en zijn mannen.

In Sittard zal Ajax vermoedelijk eenzelfde scenario als tegen SC Cambuur in het hoofd hebben. Snel scoren luidt het devies en dan de ruimtes benutten.

Wij voorspellen dat Ajax dan wint van Fortuna Sittard.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account