Fortuna Sittard – FC Utrecht

Voorbeschouwing Fortuna Sittard – FC Utrecht (18-12-2021)

Bij Fortuna Sittard hangt er een crisis in de lucht. De ploeg van trainer Sjors Ultee staat op de zestiende plaats en moet zich serieus zorgen gaan maken.

De vraag die in Sittard veelvuldig wordt gesteld: haalt Ultee de kerst? De jonge trainer was in het verleden assistent-trainer bij FC Utrecht en kwam ook in die rol bij Fortuna Sittard terecht. Toen Kevin Hofland werd ontslagen, nam Ultee zijn rol over.

De één zijn dood, is de ander z’n brood. Ultee presteerde aanvankelijk uitstekend, maar de laatste maanden heeft Fortuna het zwaar. Wel werd er afgelopen weekend gewonnen van PEC Zwolle, maar of dat nu zo’n prestatie is?

Ook bij FC Utrecht is de positiviteit verdwenen. Steeds meer supporters hebben kritiek op trainer René Hake die, in hun ogen, elke keer verkeerde keuzes maakt in zijn opstellingen.

Eerlijk is eerlijk: FC Utrecht zit na een goede competitiestart een beetje in de hoek waar de klappen vallen. Afgelopen weekend werd er bloedeloos gelijk gespeeld tegen Go Ahead Eagles. Als je de ambities hebt die FC Utrecht heeft, is dat niet goed genoeg.

Je mag verwachten dat FC Utrecht moeiteloos wint van het zwakke Fortuna Sittard, maar op dit moment is niks zeker bij de ploeg uit de Domstad. Zeker niet na de uitschakeling in de KNVB beker, afgelopen dinsdag, door eerstedivisionist NAC Breda.

Wij gaan voor een gelijkspel.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account