Fortuna Sittard – NEC

Voorbeschouwing Fortuna Sittard – NEC (02-10-2021)

Fortuna Sittard heeft zich snel hersteld na de 0-5 nederlaag tegen Ajax. In Arnhem werd knap gelijkgespeeld tegen Vitesse.

Ondanks de vroege voorsprong van de voet van Mats Seuntjes, lukte het de Limburgers niet om de overwinning over de streep te trekken. Nikolai Baden Frederiksen gooide roet in het eten.

Fortuna Sittard staat op de vijftiende plaats. Wij verwachten dat ze niet op de plek zullen blijven. In de eredivisie is echt wel een middenmoot-positie mogelijk voor Fortuna Sittard.

In Rotterdam leek NEC lange tijd op weg te zijn naar een stunt. Pas in de slotfase lukt het Feyenoord om de Nijmeegse noot te kraken en werd het 3-2. Enkele dagen eerder had FC Utrecht minder moeite met NEC toen het in Nijmegen met 0-3 won.

Op dit moment staat NEC op de tiende plaats in de eredivisie. Dat is lang niet slecht, maar de vraag is of NEC dit vast kan houden. Juist tegen ploegen als Fortuna Sittard moet je er dan staan en drie punten winnen.

Deze ploegen zijn allebei nogal wisselvallig. De vorm van de dag kan belangrijk zijn. Net als het lichte voordeel dat Fortuna Sittard heeft als thuisspelende ploeg. Desondanks gokken wij op een gelijkspel.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account