Fortuna Sittard – RKC Waalwijk

Voorbeschouwing Fortuna Sittard – RKC Waalwijk (27-08-2021)

Fortuna Sittard kwam afgelopen weekend niet in actie. Tegenstander AZ wilde liever niet voetballen in verband met Europese verplichtingen.

Fortuna Sittard is zo’n club met een rijke historie in de eredivisie die helaas is afgegleden maar op de weg terug is. Of wil zijn, dat zal moeten blijken. Een fusie tussen RKSV Sittardia en het legendarische Fortuna ’54 leidde in 1968 tot een fusie waaruit het huidige Fortuna Sittard ontstond.

Na een stroef begin, beleefde de club in de jaren 80 en 90 haar beste periode. Daarna ontstonden er financiële problemen waardoor de club meerdere malen langs de rand van de afgrond stond. Maar anno 2021 gaat het goed met de club. De problemen zijn zo goed als voorbij en sportief gezien gaat het alleraardigst in de eredivisie.

Ook RKC heeft flinke zorgen gekend. Eigenlijk is RKC al sinds de toetreding tot het betaalde voetbal een zorgenkindje. Slechts enkele periodes was de situatie in Waalwijk niet zorgwekkend als het om geld ging.

In de jaren 80 ontstond er een circuit van dubieus geld rond de club en in de jaren 90 was RKC op gezonde wijze succesvol onder trainer Martin Jol. Anno 2021 is RKC een ploeg die moet vrezen voor degradatie uit de eredivisie.

Als deze ploegen vrijdagavond speelronde 3 van de eredivisie starten, is Fortuna licht favoriet: een rol die ze aankunnen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account