Go Ahead Eagles – Ajax

Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – Ajax (27-02-2022)

Op de veertiende plaats in de eredivisie vinden we Go Ahead Eagles. De ploeg van Kees van Wonderen zal iets hoger moeten komen om problemen af te wenden.

In de Vetkampstraat is het altijd prettig toeven, maar dan wel graag op het hoogste niveau: de eredivisie. Want dan komen ook de topclubs op bezoek.

En Ajax is natuurlijk zo'n topclub. Sterker nog: het is de ultieme titelkandidaat. Ondanks het wangedrag van enkele medewerkers van de club blijft het elftal van Erik ten Hag rustig doorspelen en presteren naar behoren.

Deze week speelde Ajax een doordeweekse wedstrijd uit tegen Benfica voor de Champions League. Het tempo lag hoog en de wedstrijd eindigde in een gelijkspel (2-2). Maar ook na zulke wedstrijden lijkt er van vermoeidheid nauwelijks sprake en wint Ajax vaak.

Voor de laatste keer dat Go Ahead won van Ajax moeten we een flinke tijd terug. In 1978 maakte Jo Körver de enige treffer namens de ploeg uit Deventer. Maar meer actueel is het knappe gelijkspel dat Eagles eerder dit seizoen behaalde in de Johan Cruijff Arena. Toen werd het 0-0.

Of dat komend weekend ook gaat lukken betwijfelen we. De kans dat Ajax wint is vrij groot.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account